28 June, 2012

The Simplest Cake in The World

Assalamualaikum kepada semua readers and followers THIS IS ME..

Hari waktu tengah buat sarapan tadi tetiba teringat pasal KEK BATIK and tETINA terfikir, KEK BATIK is a simplest cake in the world. Percaya tak?? Kalau korang semua tak percaya.. korang try la buat. Bahan-bahan pun simple, tak perlukan oven (senang nak buat bagi sesiapayang tak ada oven kat rumah), just guna kuali.

Tadi aku ada cakap yang kek batik ni senang kan?? Jom kita usha ingredients untuk buat kek batik ni..

butter
biskut marie... The most important greadient...  tak boleh nak ganti dengan biskut lain.. heheh

telur
susu
ni confirm korang tahu.. da besar2 tertera... huhuhu




Mula-mula cairkan  butter.. then campurkan semua bahan-bahan tersebut dan masak sampai korang rasa masak then last sekali masukkan biskut marie.. SIAP!!!!! Dan hasilnya............





27 June, 2012

Ikan Berbentuk Zakar!!!!!!!!!

Assalamualaikum... :)

Ok hari nie time tengah online jumpa benda pelik iaitu ikan zakar atau lebih dikenali sebagai Korean Fish or Penis fish... Jom sama-sama kita tengok



26 June, 2012

Rahsia Tanah Haram

Assalamualaikum kepada semua pembaca sekalain..
 Actually waktu aku tulis entry ni, aku sedang berkerja!!!! Wah mesti korang semua kata aku ni workaholic kan?? pukul 6 lebih dah ada kat tempat kerja.. Aku bukanlah seorang yang workaholic.. aku berada di tempat kerja pada waktu begini kerana SEMALAM AKU SHIFT MALAM.. so dari semalam aku tak tidur lagi.. Rasa terlalu lama nak tunggu tibanya pukul 8 pagi.. ;(
 Time tengah bosan-bosan duduk sorang-sorang aku pon serve internet, then aku terjumpa article pasal Mekah ni.. So kalau korang semua nak tau apa  RAHSIA TANAH HARAM  KLIK sini.


25 June, 2012

ISABELLA

Assalamualaiku...
 Ok dah lama aku tak buat entry sejak aku berkerja. Baru sedar sebenarnye yg blog ni dah lama terbiar. Hehehe.Entry kali ni aku nak tulis pasal sebuah buku. Normally entry aku kalau pasal buku, mesti berkaitan novel. Tapi kali ni bukan novel. Kali ni buku agak keagamaan. Aku bukanlah suka sangat baca buku keagamaan ni, aku akan baca kalau buku tu more kepada bentuk cerita/kisah2 benar. Kalau buku straight theory.. memang awal-awal lagi aku surrender. Buku ni pasal Perdebatan tentang agama Kristian dan Islam di mana perdebatan yang berlaku antara ketua paderi yang tersohor di Sepanyol dan orang alim telah membuka mata anak paderi tersebut bahawa ajaran agama yang dibawa oleh ayahnya adalah tidak benar dan Anak paderi tersebut membuat keputusan untuk memeluk Islam. Sangat-sangat menarik buku ni. Buku ni adik aku yang kenalkan kepada aku. Aku rasa buku ni memang bagus untuk dibuat bahan bacaan terutama  untuk golongan remaja. Memang banyak manfaatnye dan pengajarannya.

So sape yang memang hantu novel aku cadangkan korang belilah buku ni. Tak bosan baca buku ni dan hargnya hanyalah RM 22.00.. Standard harga novel yang selalu korang beli tiap-tiap bulan untuk buat koleksi.. Hehehe